ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΗΣΑΠ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ '40 - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ 'ΔΙΑΔΡΟΜΗ' ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΣΑΠ

Σε έναν εκπληκτικό χώρο που αποτελεί αληθινό στολίδι όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για ολόκληρη την πρωτεύουσα, στο μουσείο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ) που βρίσκεται μέσα στον επιβλητικό και ιστορικό χώρο του κεντρικού σταθμού του Πειραιά, το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Μανώλη Φωτόπουλο παρουσίασε πολυήμερη έκθεση με θέμα "Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ 1940".

Η έκθεση αυτή διήρκεσε από τις 15/10 - 30/10 και πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ψυχή και καρδιά του μουσείου ΗΣΑΠ ο πρόεδρο κ. Μανώλης Φωτόπουλος ο οποίος και το δημιορύργησε εκ του μηδενός, για να κατορθ.ωσει να είναι σήμερα ένα από τα κύρια, αξιόλογα μουσεία μας, είχε την πρωτοβουλία και την φροντίδα να φιλοξενηθούν τα εκθέματα του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος", σπάνιες αυθεντικές εφημερίδες του 1940, στα πλέον περίοπτα σημεία του μουσείου, ανάμεσα στα ιστορικά αντικείμενα του γνωστού μας "Ηλεκτρικού", από το 1896.

Μαθητές σχολείων, σύλλογοι, φοιτητές, ΚΑΠΗ, διάφορα γκρουπ και μεμονωμέμοι επισκέπτες που κατακλύζουν το μουσείο ΗΣΑΠ καθημερινά, είχαν την ευκαιρία να αισθανθούντην μεγάλη σημασία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και τα μηνύματά της, καθώς εθαύμαζαν τα σπάνια εκθέματα του μοναδικού στο είδος του μουσείου ΗΣΑΠ.