ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟ "ΟΧΙ" ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΕΜΠΟ

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ"

Μεγάλη έκθεση με το προσωπικό Αρχείο του θρυλικού ζεύγους Σοφίας Βέμπο και Μίμη Τραϊφόρου πραγματοποίησε το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" στο Ίλιον, εγκαινιάζοντας μάλιστα, μια καταπληκτική αίθουσα σε ένα σύγχρονο, επιβλητικό κτίριο, όπου βρίσκει την νέα του στέγη ο Πολιτισμός αυτού του Δήμου των 130.000 κατοίκων.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προέδρου του συλλόγου "Εθνικής Εστία Ιλίου" κ. Βασιλείου Φούκη το Αρχείο μας παρουσίασε ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης για την θρυλική τραγουδίστρια Σοφία Βέμπο όπου, όπως αυτή είχε παρουσιαστεί για δέκα μέρες πέρυσι στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου ο οποίος κατέκλεισε από νωρίς τόσο την αίθουσα της έκθεσης όσο και το θέατρο "Άννα Σινοδινού" που λειτούργησε για πρώτη φορά.

Επίσης στα εγκαίνια της έκθεσης συγκινητικά και ενθαρυντικά ήταν τα λόγια του Δημάρχου κ. Νίκου Ζενέτου ο οποίος κατά την ξενάγησή του δήλωσε συγκλονισμένος από τον πατριωτισμό που ενέπνεε την Τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο και τον στιχουργό του "Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά" Μίμη Τραϊφόρο και τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι αυτό που κάνει το Αρχείο Ελληικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" πέραν της προσφοράς του στον Πολιτισμό και στην διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης αποτελεί ταυτόχρονα ένα είδος Εθνικής αποστολής στους καιρούς που ζούμε.

Ο πολύ φιλόξενος και ευγενικός δήμαρχος Ιλίου ζήτησε από το Αρχείο αυτή η εκδήλωση να επαναληφθεί με μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου για να έχουν την ευκαιρία τα σχολεία και το ευρύ κοινό τόσο του Δήμου όσο και άλλων περιοχών να την επισκεφθούν. Με το ίδιο πνεύμα μίλησε κι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φραγκάκης Γεώργιος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρουσία του Αρχείου τονίζοντας την σημασία του ρόλου που διαδραματίζει, και απένειμε το αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης.