ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΕΛΛΑΔΑ 2021" κ. ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ" (VIDEO)

ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΥ

Στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, η πρόεδορς της επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021", κ. Γιάννα Αγγελοπούλου κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε εκτεταμένα και με τα πλέον τιμητικά λόγια στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" και τις τέσσερις γενεές της οικογένειας Λεβιθοπούλου που διατηρούν και διευρύνουν το ιστορικό αρχείο επί έναν αιώνα και πλέον.





Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων ξεκίνησε την μακρόχρονη πορεία του στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και γιγαντώθηκες κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ οι ρίζες του ταυτιζόμενες με τις ρίζες της οικογένειας Λεβιθόπουλου φθάνουν και πολύ πριν. Επίσης τόνισε ότι το Αρχείο έχει τιμηθεί κατά καιρούς με πολλά βραβεία για την εθνική του προσφορά και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αναφέρεται κανείς στις προσωπικότητες που το περιβάλλουν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, Επικρατείας ο κ. Γεραπετρίτης, καθώς και υφυπουργοί, ο μητροπολίτης και ο δήμαρχος Πειραιά, πλήθος βουλευτών, η ηγεσία του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθος άλλων επισήμων.