ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ 'ΟΧΙ' ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πραγματικά σπάνια καλλιτεχνική και επετειακή ιστορική εμπειρία απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση για τη Σοφία ΒΈμπο, ανήμερα 28 Οκτωβρίου στις 19:30 στο μεγάλο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου "Ν. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ" στο δήμο Ταύρου, που διοργάνωσε ο δήμος Μοσχάτου - Ταύρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε στην αρχή, ξενάγηση στην έκθεση με προσωπικά έγγραφα, φωτογραφίες - ντοκουμέντα και άλλα ενθυμήματα της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα ταξίδι στο χρόνο, με συγκλονιστικές αφηγήσεις του Βασίλη Τραϊφόρου, ανηψιού του Μίμη Τραϊφόρου και της Σοφίας Βέμπο, ο οποίος φώτισε τις άγνωστες πτυχές του θρυλικού ζευγαριού στην προσωπική ζωή, στην καλλιτεχνική ζωή και κατά την προσφορά του στον πόλεμο του '40.

Η μεγάλη έκπληξη της πανέμορφης βραδιάς ήταν η εκτέλεση των τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο που άφησαν ιστορία και έχουν μείνει έως σήμερα αθάνατα, από την εκπληκτική, πολυβραβευμένη χορωδία της Μαρίας Μιχαλοπούλου "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ". Οι θεσπέσιες φωνές των μελών της γυναικείας χορωδίας μάγεψαν το κοινό.