ΣΠΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Στην καταπληκτική αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Παλαιού Φαλήρου στο Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε μεγάλη πολυθεματική, επετειακή εκδήλωση για το '40. Γιορτάστηκε το Χρυσό Έπος μέσα από τα τραγούδια της θρυλικής τραγουδίστριας της Νίκης, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής θεατρομουσικής παράστασης που επιμελήθηκε, σκηνοθέτησε και παρουσίασε ο Αντρέας Μοντέζ, ο μοναδικός βιογράφος της Σοφίας Βέμπο, ο έγκριτος ιστορικός του θεάτρου που αφιέρωσε 25 χρόνια έρευνας για να συγκεντρώσει το σπάνιο και μοναδικής αξίας ιστορικό υλικό του, με θέμα τη ζωή και το έργο της Σοφίας Βέμπο.

Το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση των διοργανωτών της εκδήλωσης, του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου του Αντρέα Μοντέζ και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που είχε την αιγίδα έδωσε το παρόν με μια έκθεση παρουσιάζοντας κυρίως φωτοντοκουμέντα απ' το Αρχείο της ίδιας της τραγουδίστριας της Νίκης.

Ο Δήμος Λεβιθόπουλος εκπροσωπώντας το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων στην ομιλία του αναφέρθηκε στη συγκλονιστική ιστορία του πώς γράφτηκε το τραγούδι "Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά" που απετέλεσε τον δεύτερο Εθνικό Ύμνο της χώρας.