ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ο Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού και η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών "Παναθηναϊκή", διοργάνωσαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ελληνικού, μια μεγαλειώδη εκδήλωση για την Σοφία Βέμπο, από την οποία δεν μπορούσε, φυσικά, το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος", το οποίο έχει στην διάθεσή του από το 1986 ό,τι απέμεινε από το προσωπικό Αρχείο της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου, με δωρητή τον ίδιο τον Μίμη Τραϊφόρο ο οποίος συνδεόταν με τον Δήμο Λεβιθόπουλο πρωτίστως με σχέσεις πατέρα και γιου και κατόπιν με συγγραφική συνεργασία ως δίδυμο και μια πολλή δυνατή φιλία.

Στο κατάμεστο θέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης διέκρινε κανείς πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και του πνευματικού κόσμου. Ανάμεσά τους η πρώην υπουργός κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σοφία Βούλτεψη η οποία ήταν εκ των κυρίων ομιλητών της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού κ. Γιάννης Κωσταντάτος, η κ. Ηρώ Σουγιούλ κόρη του μεγάλου συνθέτη και μουσουργού τεράτιων επιτυχιών Μιχάλη Σουγιούλ και πολλοί άλλοι.

Με περιεκτικές και μεστές σε νοήματα και μηνύματα ομιλίες τους διαφώτισαν το κοινό σχετικά με την τραγουδίστρια της Νίκης οι ομιλητές και οι ομιλήτριες ενώ η πολυμελής μικτή χορωδία μουσικές δημιουργίες υπό την διεύθυνση της Ζαννέτας Καλοσκάμη σκόρπισε τις μελωδίες της Βέμπο δίχως να αφήσει ασυγκίνητη καμία καρδιά.

Αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι η προσέλευση στην έκθεση του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" με τίτλο "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΖΩΗ", από το ομόνυμο τραγούδι της Βέμπο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού πολλές δεκάδες άτομα συνωστίζονταν εμπρός στα σπάνια ή και μοναδικά εκθέματα.

Εκτός από το προσωπικό Αρχείο της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφοορου πορουσιάστηκε και το προσωπικό φωτογραφικό λεύκωμα της τραγουδίστριας της Νίκης το οποίο κατενθουσίασε και κατασυγκίνησε το σύνολο των εκατοντάδων επισκεπτών, για γνώρισαν μέσα από αυτό την καθημερινή, απλή γυναίκα, την γλυκιά μητέρα, την νοικοκυρά, στοιχεία τα οποί αδεν είναι ασύνδετα μ' έναν θρύλο και μια γυναίκα σύμβολο αλλά αντίθετα, μόνο οι αληθινοί θρύλοι μπορούν να έχουν και αυτές τις ανθρώπινες πτυχές.

Την γενική ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης είχε ο Γιώργος Λεβιθόπουλος, ενώ την ξενάγηση έκανε η κυρία Ντέμπορα Λεβιθοπούλου η οποία κατά την διάρκεια όλης της εκδήλωσης είχε και την χαρά της φιλοξενίας της κόρης του μεγάλου μουσουργού Μιχάλη Σουγιούλ κ. Ηρώς Σουγιούλ. Στο τέλος της εκδήλωσης η βουλευτής κ. Σοφία Βούλτεψη απένημε τον τιμητικό έπαινο της "Παναθηναϊκής" στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" αναφερόμενη σε αυτό με εγκωμιαστικά λόγια

Η πρώην υπουργός κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά απευθυνόμενη στον Γιώργο Λεβιθόπουλο του ευχήθηκε: "Να έχει δύναμη και να οπλιστεί με πολύ κουράγιο για να συνεχίσει το έργο του Αρχείου, δηλαδή να κρατά άσβεστη την φλόγα της ιστορικής μνήμης και να συνεχίζει το εθνοφελές έργο της διατήρησης των ιστορικών κειμηλίων, γιατί μόνο έτσι θα υπάρχουμε ως Έθνος".

Η διαπρεπής νομικός κ. Γιαννήρη πρόεδρος της Πανελλήνια Ένωσης Γυναικών "Παναθηναϊκή" η οποία αριθμεί χιλιάδες δραστήρια μέλη ζήτησε να διοργανωθεί ένας κύκλος εκθέσεων με όλα τα ιστορικά θέματα με τα οποία ασχολείται το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος".





Η κόρη του μεγάλου μουσουργού, συνθέτη των αθάνατων επιτυχιών, που έγιναν τραγούδια κλασικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, Μιχάλη Σουγιούλ, κ. Ηρώ Σουγιούλ (αριστερά) ξεναγείται από την κ. Ντέμπορα Αγγελοπούλου - Λεβιθοπούλου








Ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού κ. Γιάννης Κωσταντάτος ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την έκθεση αυτή γιατί παρουσίασε για πρώτη φορά σημαντικά εκθέματα και αποκάλυψε προς το κοινό παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία ότι η οικογένεια Βέμπο όταν ήρθε στην Αθήνα κατοίκησε για πρώτη φορά στην περιοχή του Ελληνικού όπου είχαν καταφύγει δεκάδες άλλοι πρόσφυγες.








Η πρώην υπουργός κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά απευθυνόμενη στον Γιώργο Λεβιθόπουλο του ευχήθηκε: "Να έχει δύναμη και να οπλιστεί με πολύ κουράγιο για να συνεχίσει το έργο του Αρχείου, δηλαδή να κρατά άσβεστη την φλόγα της ιστορικής μνήμης και να συνεχίζει το εθνοφελές έργο της διατήρησης των ιστορικών κειμηλίων, γιατί μόνο έτσι θα υπάρχουμε ως Έθνος".