ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ"

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "40"

Στο μεγάλο και επιβλητικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσιάστηκε μέσα σε ιδιαίτερη εθνική εορταστική ατμόσφαιρα η έκθεση <<Λόγχη και Πένα>> - <<Μελάνι και Αίμα>> με αυθεντικά ντοκουμέντα και εφημερίδες της περιόδου 1940-1944.


Την μεγάλη ιστορική έκθεση που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος.


Οι δημοτικές αρχές μετά από μια εμπνευσμένη ομιλία με το πολυσήμαντο μήνυμα του ’40 και τους αποδέκτες του στις μέρες μας, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι επίσημοι τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου ξεναγήθηκαν στα 130 ταμπλό και πλέον ταμπλό και θαύμασαν τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΄40.

Το αποκορύφωμα ήταν, όταν αρκετοί επισκέπτες της έκθεσης, προχωρημένης ηλικίας που έζησαν εκείνα τα γεγονότα δεν μπόρεσαν να κρύψουν την συγκίνηση τους και κάποια δάκρυα. Ανάμεσα τους, ο Αντιστράτηγος Ε.Α. κύριος Γεώργιος Τζουβαλάς και ο Ταξίαρχος της Αεροπορίας κύριος Σαχαρίδης, ο οποίος, όπως έχει καταγραφεί επισήμως, στην μάχη του Ελ – Αλαμαίν, κατέρριψε δύο Γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα τύπου Στούκας.