ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ"

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "40"

Στο μεγάλο και επιβλητικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσιάστηκε μέσα σε ιδιαίτερη εθνική εορταστική ατμόσφαιρα η έκθεση <<Λόγχη και Πένα>> - <<Μελάνι και Αίμα>> με αυθεντικά ντοκουμέντα και εφημερίδες της περιόδου 1940-1944.


Την μεγάλη ιστορική έκθεση που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος.


Ο δήμαρχος κύριος Πατούλης μετά από μια εμπνευσμένη ομιλία του με το πολυσήμαντο μήνυμα του’40 και τους αποδέκτες τους στις μέρες μας, συνοδευόμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο τους επισήμους, τοπικούς παράγοντες και πλήθος κόσμου ξεναγήθηκε στα 130 ταμπλό και πλέον ταμπλό και θαύμασε τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΄40.

Το αποκορύφωμα ήταν, όταν αρκετοί επισκέπτες της έκθεσης, προχωρημένης ηλικίας που έζησαν εκείνα τα γεγονότα δεν μπόρεσαν να κρύψουν την συγκίνηση τους και κάποια δάκρυα. Ανάμεσα τους, ο Αντιστράτηγος Ε.Α. κύριος Γεώργιος Τζουβαλάς και ο Ταξίαρχος της Αεροπορίας κύριος Σαχαρίδης, ο οποίος, όπως έχει καταγραφεί επισήμως, στην μάχη του Ελ – Αλαμαίν, κατέρριψε δύο Γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα τύπου Στούκας.