ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ"

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Νέου Ηρακλείου σεβασμιότατος κ.κ. Γαβριήλ, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο αντιστράτηγος κ. Κόρκας στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" για την επέτειο του "ΟΧΙ" που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας

Σε έναν μεγαλειώδη εορτασμό της ιστορικής επετείου του "ΟΧΙ" όπου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσμονή, εξελίχθηκε η έκθεση ιστορικών κειμηλίων της εποχής εκείνης και υπέρ των διακοσίων εφημερίδων (από τον τορπιλισμό της ΈΛΛΗΣ μέχρι την απελευθέρωση) που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Νέου Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος".


Η έκθεση η οποία διήρκεσε δέκα ημέρες στην αίθουσα πολιτισμού του Δήμου Νέου Ηρακλείου, και είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν πολλές εκατοντάδες μαθητές σχολείων της περιοχής και κάτοικοι των γύρω δήμων, ήταν υπό την άμεση προσωπική φροντίδα του μητροπολίτου, σεβασμιότατου κ.κ. Γαβριήλ καθώς και του πρωτοσύγκελου πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Επιφάνειου.


Στην μεγαλοπρεπή τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, παρουσία των Δημάρχων και των αρχών των προαναφερθέντων Δήμων, καθώς και πολλών προσωπικοτήτων, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια φλογερή γεμάτη πατριωτικό δέος ομιλία του σεβασμιότατου κ.κ. Γαβριήλ. Επίσης με την φροντίδα του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος", παρέστη ο αντιστράτηγος ε.α. κύριος Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος χάρισε τις πλούσιες αναμνήσεις του στο ενθουσιώδες κοινό από την μάχη της Κρήτης στην οποία έλαβε μέλος ως εύελπις και μετά στην Μέση Ανατολή μέχρι και την παράδοση του Ρίμινι.


Κάτι παραπάνω κι από συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον με το οποίο μικροί και μεγάλοι θαύμασαν τον περίφημο τύπο του χρυσού έπους, τον αντιστασιακό τύπο αλλά και τα δεκάδες στρατιωτικά ντοκουμέντα και προσωπικά ενθύμια από τον πόλεμο του '40.


Ο Γιώργος Λεβιθόπουλος μετά την σύντομη ομιλία του είχε την ευθύνη της ξενάγησης στη οποία πλαισιώθηκε από τον εξέχοντα φίλο του Αρχείου αντιστράτηγο ε.α. κύριο Γεώργιο Τζουβαλά ο οποίος επέμεινε στα εκθέματα που σχετίζονταν με την κατάληψη του κρίσιμου υψώματος 731 (Τρεμπεσίνα).


Στο Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα της Ιεράς Μητροπόλεως.



























Εγκαίνια Έκθεσης «Σελίδες δόξης και Τιμής» στην Ι.Μ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

H Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας διοργανώνει Έκθεση αυθεντικού τύπου και ντοκουμέντων της περιόδου του 1940 με τίτλο «Σελίδες δόξης και Τιμής», σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος» και το Δήμο Ηρακλείου Αττικής.



Τα Εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το απόγευμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ακολούθησε εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Εκφωνήθηκε επίκαιρη ομιλία, εορταστικά τραγούδια αφιερωμένα στα γεγονότα της εποχής, συνοπτική παρουσίαση των εκθεμάτων καθώς και μία συγκλονιστική αφήγηση των γεγονότων του πολέμου από τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα, ο οποίος με τις περιγραφές του συγκλόνισε και συγκίνησε τους παρευρισκομένους.



Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους βετεράνους του πολέμου Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα και Ταξίαρχο Βύρωνα Σαχαρίδη καθώς και στους Δημοσθένη και Γεώργιο Λεβιθόπουλο για τη σπουδαία προσφορά του ιστορικού αρχείου που διατηρούν.



Κλείνοντας ο κ. Γαβριήλ τόνισε την ανάγκη της ενότητας για τη διασφάλιση της προόδου και της ελευθερίας της χώρας μας και ευχαρίστησε τους συντελεστές για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.



Η Έκθεση λειτουργεί στo χώρο της Βίλλας Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας) μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 10:00 με 13:00.



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


























ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «Γ. ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ», ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

της Παναγιώτας Σούγια


Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Φιλαδελφείας & Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος» και τον Δήμο Ηρακλείου Αττ., διοργάνωσε και εγκαινίασε μια επίκαιρη Έκθεση Αυθεντικών Εφημερίδων & Ντοκουμέντων από την Εποποιία του 1940, με τίτλο: «Σελίδες Δόξης και Τιμής».


Τη σημαντική αυτή Έκθεση, που διήρκησε μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλλα Στέλλα», στο Ν. Ηράκλειο, εγκαινίασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, παρουσία κληρικών, των Δημάρχων Ν. Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου, κ.κ. Ηρακλή Γκότση και Νίκου Μπάμπαλου αντίστοιχα, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων των δύο πόλεων, προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και πλήθους κόσμου.


Ακολούθησε επετειακή εορταστική εκδήλωση, που ξεκίνησε με μια εισαγωγική ομιλία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Ηλία Καρατζά, Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος & Ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητρόπολής μας, ο οποίος είπε πως: «Με μεγάλη χαρά και με μεγάλη τιμή, που συνάμα αποτελεί και ιδιαίτερη Ευλογία, η Ιερά Μητρόπολή μας σήμερα, προσπαθώντας να ακολουθήσει το καθήκον της Τιμής και της Μνήμης, και της Ιστορικής και της Εθνικής Παραδόσεως, έρχεται να πραγματοποιήσει αυτή την Έκθεση των Αυθεντικών Ντοκουμέντων, αλλά και Εφημερίδων της εποχής του πολέμου και της εποχής του Έπους του ’40! Κι όπως γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό το χρέος είναι Εθνικό, είναι Κοινωνικό και είναι Ατομικό!».


Συνεχίζοντας, ο Πανοσιολογιότατος αναφέρθηκε συνοπτικά στα γεγονότα από την πυρπόληση του αντιτορπιλικού «Έλλη» από τους Ιταλούς, μέχρι τη διατύπωση του Ιστορικού «ΟΧΙ» από τον Ελληνικό Λαό, καθώς και σε όλα όσα ακολούθησαν, επισημαίνοντας πως: «Το «ΟΧΙ» του 1940 είναι ένα «ΟΧΙ» στον φόβο, ένα «ΟΧΙ» στο σκοτάδι, αλλά είναι ένα αιώνιο και αθάνατο «ΝΑΙ» στη λεβεντιά, στην αγωνιστικότητα και στην υπερηφάνεια του Έλληνα, αλλά και κάθε ανθρώπου που δεν θέλει να χάσει την αυτοδιάθεσή του, την ελευθερία του και το δικαίωμα να δημιουργεί, να παράγει Πολιτισμό και να προστατεύει το Έθνος, τον Πολιτισμό και την Ιστορία του!».


Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η σημαντική αυτή έκθεση από τον κ. Γεώργιο Λεβιθόπουλο, εγγονό του ιδρυτή του ομώνυμου Αρχείου και σημερινό υπεύθυνό του, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι η 4η γενιά που συνεχίζω το έργο του προ-πάππου μου και του παππού μου, στη διατήρηση και διεύρυνση του «Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων», το οποίο συγκαταλέγεται στα πρώτα του είδους του από τα περίπου 60 υπάρχοντα στη χώρα μας! Τα εκθέματα αυτά είναι αυθεντικές εφημερίδες, από το Έπος του 1940, οι οποίες είναι με το μπλε φόντο, στα χρώματα της δοξασμένης σημαίας μας!


Από την 27η Απριλίου 1941 και μετά, το φόντο γίνεται μαύρο, αφού πρόκειται για τις «νόμιμες» εφημερίδες της Κατοχής, οι οποίες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διαδίδουν αυτά που τους υπαγορεύουν οι δυνάστες! Άθελά τους υπόκεινται στη διεθνή λογοκρισία, δηλαδή στη Γερμανική, την Ιταλική, και τη χειρότερη όλων: των Ελλήνων συνεργαζόμενων με αυτούς!


Η αμέσως επόμενη ενότητα είναι ο ηρωικός «παράνομος» αντιστασιακός Τύπος, ο οποίος δεν πρέπει να μονοπωλείται από κανέναν! Εφημεριδάκια από τον πολύγραφο ή και χειρόγραφα ακόμα, ή από πρόχειρα τυπογραφεία, που στήνονταν κρυφά σε υπόγεια ή σε σπηλιές πάνω στα βουνά, και που αν κρατούσε κάποιος ένα από αυτά τα μικρά σελιδάκια, ήταν αρκετό για να σταλεί στην Καισαριανή!


Η επόμενη ενότητα είναι ο Τύπος της απελευθέρωσης! Την ημέρα της απελευθέρωσης, δηλαδή, όταν χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες κι όταν η Γαλανόλευκη κυματίζει ξανά περήφανη στον βράχο της Ακρόπολης!


Επίσης, εκτίθενται διάφορα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης, όπως: προκηρύξεις, που έριχναν τα γερμανικά αεροπλάνα, αλλά και τα αεροπλάνα των συμμάχων, επιστολές στρατιωτών και των οικογενειών τους, από και προς το Μέτωπο, βιβλία, έγγραφα, φωτογραφίες κ.ά., που το καθένα κρύβει και κάποιες πτυχές εκείνης της ιστορίας.».


Αμέσως μετά, η Χορωδία του Ιερού Ναού Παναγίας Ηρακλείου Αττικής, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέφανου Λούντζη, ερμήνευσε με παραδειγματικό τρόπο αρκετά από τα αυτοσχέδια τραγούδια της ζοφερής εκείνης περιόδου, που ο λαός τραγουδούσε, διασκεδάζοντας τις ημέρες της αγωνίας!


Κατόπιν, ένας παλαίμαχος επιζών πολεμιστής των επιχειρήσεων της περιόδου 1940-’45, ο Στρατηγός ε.α. κ. Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος πολέμησε ως Εύελπις στη «Μάχη της Κρήτης», στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή ως Ιερολοχίτης και στα Δωδεκάνησα, όπου συμμετείχε στην παράδοσή τους από τους Γερμανούς, ο οποίος αφηγήθηκε πραγματικά περιστατικά από την περίοδο εκείνη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους!


Μάλιστα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ.κ. Γαβριήλ, απένειμε στον κ. Κόρκα Έπαινο Τιμής για τους αγώνες του υπέρ του Έθνους, με την προσφώνηση κατά την απονομή: «Άξιος», καθώς και στους υπεύθυνους του Ιστορικού Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος», κ.κ. Δημοσθένη και Γεώργιο Λεβιθόπουλο, αναμνηστικά Μετάλλια και Τιμητικά Διπλώματα για τη βαρυσήμαντη προσφορά τους υπέρ της διατήρησης της Ιστορικής και Εθνικής Μνήμης!


Επίσης, ο κ. Δημοσθένης Λεβιθόπουλος, εκ μέρους του Ιστορικού Αρχείου, προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, ένα τρίτομο έργο, που αναφέρεται στο Έπος της Ιστορίας των προπατόρων μας.


Στη συνέχεια, ο κ.κ. Γαβριήλ, αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Κάθε φορά που η πατρίδα μας εορτάζει μια τέτοια Επέτειο είναι για εμάς αφορμή να αισθανθούμε κατά πόσο τιμούμε τα πρόσωπα αυτά, κατά πόσον ακολουθούμε κι εμείς το παράδειγμά τους, και κατά πόσον μέσα στη δική μας ζωή, στη δική μας την πορεία, κι εμείς, έστω και στο ελάχιστο, μιμούμεθα τις αρετές των ανθρώπων εκείνων! Διότι η Δόξα, η Τόλμη, όλες αυτές οι πανάρχαιες και διαχρονικές αξίες των Ελλήνων, είναι γεγονότα, τα οποία χαρακτηρίζουν τον λαό μας, προσδιορίζουν την ταυτότητά του, και η Εκκλησία μαζί με την Πατρίδα, κι αντίστροφα, είναι τα δύο εκείνα βασικά στοιχεία ενότητας, τα οποία διαμορφώνουν, διαμόρφωναν και θα διαμορφώνουν μέχρι τους αιώνας των αιώνων την ταυτότητά μας!».


Η σεμνή αυτή εκδήλωση Μνήμης ολοκληρώθηκε με την καταληκτική προσευχή: «Τη υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο!


Μιλώντας στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ», για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Είναι σημαντική ημέρα σήμερα, ημέρα της Εθνικής Επετείου! Εορτάζουμε την έναρξη της επαναστάσεως του ελληνικού λαού, ο οποίος ποτέ δεν έχει δεχθεί στην Ιστορία να υποταχθεί κάτω από κανέναν, είτε αυτός είναι ζυγός πολιτικός και εθνικός, είτε είναι ζυγός ο οποίος προέρχεται από άλλες μορφές καταπίεσης: πνευματικές και οικονομικές! Σήμερα, λοιπόν, η ημέρα αυτή είναι μια αφορμή να προβληματιστούμε και να αισθανθούμε το καθήκον που έχουμε το Ιερό, να συνεχίσουμε να θυμόμαστε, να συνεχίσουμε να τιμούμε και να συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από αυτούς, οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς, σήμερα, ελεύθεροι! Εύχομαι από την καρδιά μου η Παναγία μας να σκεπάζει την Πατρίδα μας, να σκεπάζει τον λαό μας, να δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ο λαός για να ανακάμψει, και όπως είπα και στην Εκκλησία, στη σημερινή Δοξολογία: Να είμαστε ενωμένοι! Διότι η ενότητα θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, ξέχωρα από οποιαδήποτε μορφή διχασμού, την οποία θέλουν να επιβάλουν πάντοτε άλλοι! Ιερή και Ευλογημένη να είναι αυτή η αφορμή. κι εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία, και πάντοτε η Πατρίδα μας, με τη σκέπη της Παναγίας μας, να πορεύεται ελεύθερη και δυνατή! Χρόνια πολλά σε όλους!».


Στο ερώτημά μας σχετικά με τον σκοπό της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο Σεβασμιότατος απάντησε πως: «Το πρώτο ήταν να αισθανθώ ότι υπάρχει ελπίδα στους νέους ανθρώπους, για να μεταφερθεί αυτή η έννοια της διατήρησης της Ιστορίας. Όταν βλέπετε ένα νεαρό παιδί, όπως τον Γιώργο Λεβιθόπουλο, ο οποίος συνεχίζει μια παράδοση των παππούδων του, της οικογένειάς του, αυτό είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα ελπίδος, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σωστά τη μνήμη μας, μπροστά σε ένα γεγονός, το οποίο όλοι το καταδικάζουμε, παγκόσμια και εθνικά: τον Φασισμό! Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ένα Πολίτευμα ή μία δυνατότητα που θα οδηγήσει έναν λαό σε ευημερία και σε ανάπτυξη! Άρα, λοιπόν, η ελπίδα που μας δημιουργεί ένα νέο πρόσωπο, μία νέα τέτοια μορφή, είναι το πρώτο γεγονός, το οποίο μου έδωσε μέσα μου την ανάγκη και πυροδότησε το να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, και το δεύτερο: να μπορέσουμε στη Μητρόπολή μας να διοργανώσουμε μια τέτοια προϋπόθεση και ένα κλίμα τιμής για τα πρόσωπα εκείνα, και μέσα από τον τότε Αθηναϊκό Τύπο να θυμηθούμε, να εμπνευστούμε και να συγκρίνουμε τις τότε εποχές με τις σημερινές, να πάρουμε τα μηνύματα, να πάρουμε αυτά τα οποία θα μας χρειαστούν, για να δούμε πού θα τα εφαρμόσουμε στο σήμερα!».


Επίσης, ο κ. Δημοσθένης Λεβιθόπουλος, μιλώντας μας για το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων, μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Το Αρχείο μας ξεκινάει από κάποια δύσκολα χρόνια, του διχασμού Βενιζελικών και Βασιλικών! Οι δικοί μου, από την εποχή εκείνη έχουν συγκεντρώσει πάρα πολλά έγγραφα. Μάλιστα, ο πατέρας μου, την εποχή της Κατοχής ήταν δημοσιογράφος στις εφημερίδες του Ε.Α.Μ. κι έχει τιμηθεί πολλές φορές για τη συνολική του προσφορά! Έχουμε κάνει πάρα πολλές εκθέσεις μέχρι σήμερα. Έχουμε, λοιπόν, ένα ιδιωτικό αρχείο, το οποίο, όπως όλα τα ιδιωτικά αρχεία, φέρει την ταυτότητα αυτού που το δημιούργησε. Προσωπικά έκανα πάρα πολύ δουλειά να το αποχαρακτηρίσω πολιτικά, ώστε να μην έχει καμία πολιτική ταύτιση. Δεν είμαστε εμείς με όλους, αλλά ο στόχος μας είναι να είναι όλοι μ’ εμάς, για να νιώθουμε ότι κάτι κάναμε!».


Τέλος, στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» μίλησε και ο νεώτερος υπεύθυνος του εκτιθέμενου αρχείου, ο κ. Γεώργιος Λεβιθόπουλος, ο οποίος μας είπε πως: «Η σημερινή ημέρα είναι μία από τις πιο σημαντικές για εμάς! Λόγω της μακρόχρονης πορείας του αρχείου μας έχουμε πάει σε πολλούς Δήμους, έχουμε κάνει πολλές εκθέσεις, έχουμε συνεργαστεί με πολλά σωματεία, αλλά η σημερινή εκδήλωση πραγματικά θα μείνει στην καρδιά μας, γιατί η συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας ήταν μια μεγάλη βοήθεια! Είχαμε τρομερή υποστήριξη, γεγονός το οποίο μας βοήθησε να δώσουμε στη δημοσιότητα ένα μεγάλο κομμάτι του αρχείου μας, σε σχέση με αυτά που είχαμε δώσει σε άλλους Δήμους. Ο στόχος μας για το μέλλον είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να διαδοθεί αυτή η έκθεση σε όλη την Ελλάδα και να τη δουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι!».

(από αριστερά) Ο κ. Γιώργος Λεβιθόπουλος, η Δημ. Σύμβουλος Ηρακλείου & Πρόεδρος του Ρ/Σ Επικοινωνία κα Μαίρη Αρώνη, ο Στρατηγός ε.α. κ. Γεώργιος Τζουβαλάς, ο εκδότης της IONIANET κ. Βασίλης Μαγκαναδέλλης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας, κ. Γιώργος Νουβέλογλου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλ/φείας, κ. κ. Γαβριήλ με τη δημοσιογράφο της IONIANET, Π. Σούγια

Ο κ. Δημοσθένης Λεβιθόπουλος


Ο κ. Γιώργος Λεβιθόπουλος, στην ομιλία του


Απονομή επαίνου στον Στρατηγό ε.α., κ. Κόρκα που έλαβε μέρος ως εύελπις στην μάχη της Κρήτης και μετά στην Μέση Ανατολή ως αξιωματικός