Μαζί με την UNESCO ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΚΟΜΝΗΝΟΙ"

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΙΘΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ανακαινισμένη αίθουσα εκθέσεων, του επιβλητικού κτηρίου, - εμβληματικού για την Καλλιθέα- της Ένωσης Ποντίων Αργοναύτες Κομνηνοί φιλοξενήθηκε για δύο εβδομάδες η έκθεση – αφιέρωμα στο 1940 (Με της Δόξης τα κλαδιά). Η διοργάνωση ήταν της UNESCO Τέχνης Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπό την υπερδραστήρια πρόεδρο της, κυρία Δέσποινα Διακοβασίλη σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος.


Πολλοί από τους επισκέπτες της έκθεσης, Πόντιοι και Μικρασιάτες στην καταγωγή, ζήτησαν από τους συνεχιστές του Αρχείου να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκθέσεις τόσο για τον Ποντιακό όσο και για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, εαν και εφόσων υπάρχει η δυνατότητα.


Η δέσμευση εκ μέρους του Αρχείου ήταν ότι μέχρι το 2018 θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει παρουσιάζοντας τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που έχει στην διάθεση του, σχετικά με αυτές τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του έθνους.


Η UNESCO απένειμε στον νεαρό Γιώργο Λεβιθόπουλο, το μεγάλο Βραβείο και το χρυσό μετάλλιο για την πολύτιμη προσφορά του Αρχείου στην συγκέντρωση, διατήρηση και διάδοση των ιερών κειμηλίων της ιστορίας μας που αποτελούν τους στύλους της Εθνικής μας μνήμης άρα και της ύπαρξης μας ως λαού.


ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΣΙΑΚΟ


Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη έκθεση πραγματοποίησε το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος, στο Δημοτικό θέατρο του Νέου Κόσμου υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας και του Δήμου Αθηναίων καθώς και με την γενική διοργάνωση της UNESO ΤΛΕΕ την περασμένη χρονιά 12 Οκτωβρίου 2013. Στην εκδήλωση αυτή το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος φρόντισε να παρίσταται και να χαρίσει στο εκλεκτό κοινο τις μοναδικές αναμνήσεις του ο τελευταίος εν ζωή τορπιλητής του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, υποπλοίαρχος κ. Νικόλας Τασιάκος.