ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ"


Σε μια ακόμη μνημειώδη, συλλεκτική έκδοση, προχώρησαν οι εκδόσεις "Μένανδρος".


Πρόκειται για την πολυτελή ιστορική έκδοση "ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ", με λογία φροντίδα του Δήμου Λεβιθόπουλου και αρχειακή - ιστορική επιμέλεια του Γιώργου Λεβιθόπουλου, η οποία περιλαμβάνει ομοιογραφική ανατύπωση της πρωτότυπης έκδοσης της Συνθήκης των Βερσαλλιών, της Συνθήκης των Σεβρών και της "πολυσυζητημένης", τελευταία, Συνθήκης της Λωζάνης.


Η ομοιογραφικές ανατυπώσεις έγιναν βάση των πρώτων αντιτύπων που είχαν κυκλοφορήσει ταυτοχρόνως με την υπογραφή των συνθηκών αυτών, σε περιορισμένο αριθμό, για χρήση των πολιτικών και διπλωματικών αρχών.





Το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων "Γεώργιος Λεβιθόπουλος" ανταποκρινόμενο και αυτή τη φορά στο νέο εκδοτικό κάλεσμα, παραχώρησε αφιλοκερδώς, σπάνιο ιστορικό υλικό, το οποίο μαζί με το ανάλογο υλικό που παραχωρήθηκε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συναποτέλεσαν μια αξιόλογη συλλογική έκδοση, κόσμημα για την βιβλιοθήκη του συλλέκτη αλλά και εργαλείο αναγκαιότατο για τον μελετητή της διπλωματικής και στρατιωτικής ιστορίας.


Οι συνθήκες που "αναβίωσαν" ύστερα από εκατό χρόνια σε καλαίσθητους πολυτελείς τόμους, χάρη στην καλλιτεχνική φροντίδα του art director Παναγιώτη Καγιαλή, συνοδεύονται από ένα βιβλίο - οδηγό που αφορά την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συνθήκη των Σεβρών στο οποίο ο Δήμος Λεβιθόπουλος προσπαθεί να "διαβάσει" τις συνθήκες που οδήγησαν στην υπογραφή των Συνθηκών και ό,τι κρύβουν αυτές πίσω από τον "ειρηνευτικό" ρόλο τους.


Η πολυτελής κασετίνα συνοδεύεται και από αυθεντικούς χάρτες εκ του Γαλλικού πρωτοτύπου της Συνθήκης της Λωζάνης. Ενώ ο Γιώργος Λεβιθόπουλος τεκμηριώνει με αδημοσίευτα έως σήμερα έγγραφα του Ελληνικού Στρατού (Στρατιά Σμύρνης - Στρατιά Αρχιπελάγους) και άλλα ντοκουμέντα που φυλλάσσονται στο εν λόγο αρχείο της κατά... συνθήκη αλήθειες της Λωζάνης που μάτωσαν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό και βάρυναν την ανθρώπινη ιστορία με μια από τις πιο μελανές σελίδες συμφεροντολογίας, συμμαχικής ντροπής και προδοσίας και ιστορικού ευτελισμού.


sinthikes
sinthikes



sinthikes
sinthikes



sinthikes
sinthikes



sinthikes