ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Είναι ανυπολόγιστη η προσφορά του παράνομου αντιστασιακού τύπου μέσα στην μαύρη περίοδο της τετραπλής κατοχής (Γερμανικής, Ιταλικής, Βουλγαρικής και των Ελλήνων προδοτών συνεργατών τους) 27 Απριλίου 1941 - 12 Οκτωβρίου 1944. Καταλυτική η επίδραση αυτών των μικρών κομματιών χαρτιού άλλων τυπομένων, πολυγραφημένων, χειρόγραφων που τόνωναν το ψυχικό σθένος στους αγωνιστές και έδιναν κουράγιο στον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Στην μακραίωνη ιστορία τους οι΄Έλληνες γνώρισαν πολλούς κατακτητές και δυνάστες. Η βαρβαρότητα των Γερμανών ξεπέρασε και αυτή των πιο άγριων, αγαρινών και των πιο αιμοβόρων Τούρκων. Ο Παράνομος Αντιστασιακός Τύπος της κατοχής έδωσε τη δική του μάχη στην πρώτη γραμμή της αντίστασης στο πιο σημαντικό χαράκωμα γιατί με την πληροφόρηση έβγαζε τον λαό από το σκοτάδι που μάθαινε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο σκλαβωμένο και ελεύθερο αλλά το κυριότερο διαδράμάτιζε τον μέγιστο ρόλο του εμψυχωτή. Και θα πέσουμε σε κοινούς στόχους αν αναλύσουμε τη σημασία του ψυχολογικού παράγοντα σε τέτοιες στιγμές για έναν τόσο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό.

Παρουσιάζουμε στην συνέχεια εφημερίδες του αντισταιακού τύπου της κατοχής από όλες τις πολιτικές τάσεις και παρατάξεις.ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΝΝΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ